14 april 2018
11:30

IF Brommapojkarna 3

Referat: Hammarby IF FF 3 vit - IF Brommapojkarna 3

I strålande sol på Eriksdals BP mötte vi Hammarby. Matchen starter med två lag som försöker spela upp bollen och det är relativt jämt i början. Hammarby står högt med sitt lag vilket gör det svårt för oss att rulla ut bollen och spela upp den. I mitten på halvleken slarvar vi i markeringsspelet och de kan göra 1-0. Vi kommer sedan till två farliga kontringar med båda avsluten av Malle går tyvärr utanför. Därefter gör de 2-0 efter obefintlig markering framför vårt mål. I sista minuten får vi en frispark mitt på deras planhalva pga att Ture blivit fälld. Ture slår den mot bortre stolpen där målvakten får problem och bollen studsar in framför mål och där dyker tre BP spelare upp och första kommer Alvin och trycker in reduceringen. 2-1 till Hammarby är också ställningen i paus.
I andra spelar vi upp oss och försöker rulla boll mer än i första halvlek. Alvin lyfter in en frispark framför mål som Adam nickar och målvakten gör en fin räddning vid sin vänstra stolpe. Strax därefter får Adam en skottchans och lugnt och behärskat sätter han ditt 2-2 med en bredsida i bortre krysset. Hammarby har flera farliga kontringar och vid ett tillfälle ramlar en av deras spelare i vårt straffområde och domaren blåser straff. Straffen slås stenhårt i ribban och de lyckas inte sätta dit returen. I matchens sista minut får de en hörna som någon skarvar på vår bortre stolpe. Bollen går i insidan på stolpen och Joel är där och rensar men domaren blåser för mål. Tveksamt från vår position och enligt Joel var bollen aldrig inne. Oavsett så blev det mål och Hammarby vinner med 3-2.
Summeringen blir att vi måste springa och visa oss mer så att vi får igång ett mycket bättre passningsspel. Sedan måste vi våga nicka bollen ute på plan. Det var endast Joel som får godkänt på det idag. Detta är saker vi ska träna på på matchen imorgon.
Tänk också på att vi måste ha två killar som står varsin halvlek imorgon. Frivilliga??